Stacks Image 4729

Føl deg bedre i rygg, nakke og skuldre!

Stacks Image 36671
Stacks Image 7

Hvordan fungerer ryggen din?

Tenk deg at ryggraden er som en kraftig spiralfjær. Spiralfjæren får sin funksjon fra mellomrommet mellom spiralene, jo lengre intervaller det er mellom dem, jo bedre vil fjæren bevege seg.
Stacks Image 17
I ryggen, er det skivene mellom ryggvirvlene, som skaper en "fjæring", og som får kroppen til å bevege seg jevnt. Skivene består av et gelelignende materiale som er helt avhengig av næring og væske fra utsiden.

Næring og væske pumpes inn i skivene når ryggraden beveger seg. Hvis du ikke beveger deg nok i løpet av dagen, så får ikke skivene nok næring og væske.

Når væskemengden i skivene synker, så reduseres også avstanden mellom ryggvirvlene, og spinal stabilitet blir redusert. Dette kan igjen føre til at nervene kommer i klem. Resultatet er smerter.
Stacks Image 24

Men tyngdekraften kan avlaste!


Vi vet alle hvor godt det kan være å strekke på kroppen og la tyngdekraften hjelpe til. Det er en gammel og naturlig metode for å lindre ryggsmerter. Men å henge i armene dine gir ikke den effekten du skulle tro.

Musklene rundt ryggraden spenner seg og dermed reduseres strekk og avlastning. Hengende opp ned, eller i en kraftig vinkel, får også kroppen til å spenne seg. Det oppleves av de fleste som ubehagelig, og den tiden man avlaster blir kortvarig og lite effektiv.
Stacks Image 31
Stacks Image 4485

MASTERCARE: effektiv avlastning for rygg og nakke uten ubehag

MASTERCARE er et svensk konsept, hvor naturlig avlastning gjennom tyngdekraften forenes med nordisk tankegang om trygghet og effektivitet.

MASTERCARE er ingen vanlig traksjonsbenk: Takket være et unikt bevegelig ryggbrett så får man en optimal strekk ved en lav vinkel: ca 15 grader!

Den lave vinkelen gjør det enkelt å slappe av, ingenting i kroppen ”stritter i mot”, og resultatet er en mer effektiv avlastning. Effektiv avlastning i en komfortabel posisjon gjør at du kan bruke din MASTERCARE oftere og lengre, noe som ytterligere forbedrer resultatene.

En annen unik løsning med MASTERCARE er at ryggbrettet kan låses i forskjellige vinkler. Dette gjør deg som bruker trygg. Dette er viktig for å kunne slappe av.
Stacks Image 1191
Avslapning og avkobling
Disse to unike løsningene gir en viktig ”bonus effekt”: det bevegelige ryggbrettet og låsefunksjonen gjør det mulig å gjennomføre øvelser når du ligger på MASTERCARE. Disse ble utviklet av leger og fysioteraputer og kan varieres avhengig av om det er ryggsmerter i øvre del av ryggen, om det er vondt i siden av ryggen, om det er plager nederst i ryggen, om det er muskelsmerter i ryggen, etc.

Bevegelsene skaper også en pumpeeffekt til leddene. Væske og næring pumpes inn og avfallsprodukter pumpes ut – noe som i følge fysioterapeuter og leger er svært viktig.

I de to videoene nedenfor forteller eksperter med lang erfaring med bruk av Mastercare om effekten ved bruk av dette.

Jeanette Soprani er fysioterapeut og Claes Lenngerd er lege. De var med og introduserte MASTERCARE for selvbehandling, på stort sett alle kommunale arbeidsplasser i Trollhättan kommune i Sverige.

Karin Timmermanns er fysioterapeut og har brukt MASTERCARE profesjonellt i over 35.000 traksjonsbehandlinger i løpet av 12 år
Stacks Image 1293
Avlastning med strekkøvelser for ytterligere effekt
Stacks Image 1224

Jeanette & Claes

Karin

Del med andre!

Hvordan kan MASTERCARE hjelpe?

Det er vitenskaplig dokumentert at MASTERCARE kan redusere ryggplager og smerter i nakke, blant annet hos Volvo Aero i Trollhättan av Volvos egen bedriftshelsetjeneste og leger. Resultatet var bemerkelsesverdig, for å si det mildt: 50% reduksjon i smerte og 7,9 færre sykedager.
Dette anses å være et resultat av:

Avslappede muskler

Når du strekker ut ryggen på MASTERCARE slapper musklene av rundt ryggraden og du kan lett bli kvitt avfallsstoffer som forårsaker muskelsmerter.

Forbedret funksjon i leddene

MASTERCARE bidrar til å strekke leddene i nakke, rygg, hofter og knær, og motvirker effekten av langvarig stillesittende eller stående arbeid.

Redusert press på nervene

Når du strekker ut ryggen med MASTERCARE minsker du trykket på nerver som ligger i klem og reduserer smerten som det fører til.

Hjelper skivene til å motta næring og væske

Når du strekker ut ryggen i MASTERCARE hjelper du skivene med å få næring og væske som behøves for en god og smertefri ryggfunksjon.

Men fordelene er ikke begrenset til rygg og nakke. Når du ligger tilbakelent i MASTERCARE hjelper det også for sirkulasjonen i hovne ben og føtter.

Mange brukere forteller også om hvor mye mer våken og fokusert de føler seg etter noen minutter på MASTERCARE. Kanskje ikke så overraskende når hjernen er det organ som bruker mest oksygen. Når du ligger på MASTERCARE er det lettere for hjertet å pumpe oksygenrikt blod til hodet.
Stacks Image 5585
Stacks Image 5588
Stacks Image 5591
Stacks Image 5594