Her er spørsmål og svar om MASTERCARE helsebenk!

Her er spørsmål og svar om MASTERCARE helsebenk!


 • Hvor kan jeg prøve MASTERCARE?

  Velkommen til å prøve hvor behagelig og effektivt det er å strekke ut på MASTERCARE, på Floor-Tec Norge AS i Rud. Ikke glem å ringe eller sende en e-post på forhånd, slik at vi kan være sikker på at rett person er på plass!

  Du kan også besøke Floor-Tec Norge AS og lese om MASTERCARE, på denne siden.

  Vi tilbyr også leieavtale, slik at du kan leie MASTERCARE over en viss
  periode. Når du er trygg og bestemmer deg for å kjøpe din MASTERCARE, så trekker vi fra betalt leie minus renter fra prisen.

 • Må man skifte klær for å bruke MASTERCARE?

  Nei, det vanlige er å strekke ut i de klærne du allerede har på.

 • Hvordan blir det effekt ved så lav vinkel? Jeg mener, det burde være mer trekkraft hvis man ligger i 45 grader eller til og med opp-ned i 90 grader?

  Den dokumenterte effekten som du får med MASTERCARE er en direkte følge av den lille vinkel (15 grader): jo større vinkel, jo mer spenner kroppen, og mindre effekt får du.

  Hvordan kan du få trekkraft ved så lav vinkel? Løsningen er en ryggplate som beveger seg på hjul, og derved eliminerer friksjonen som ellers ville ha bremset ned langs ryggraden. Det strekk som produseres er ca 26% av kroppsvekten (Ftraction = W x sin 15 °
  Ftraction = W x 0,26).

  Den lave vinkelen gjør også at ubehaget som mange føler ved å henge, forsvinner. Å strekke ut ved 15 grader på Mastercare er så behagelig at man gjør det gjerne, ofte, hvilket naturligvis bidrar til effekten.

 • Hvor ofte bør du strekke ut i MASTERCARE?

  Heller flere ganger en kort stund enn sjelden og lenge, anbefaler vi. Tiden man velger å strekke ut på MASTERCARE er høyst individuell. Noen tar det som en "mikropause" på jobben. En liten stund med stille avkobling for rygg og nakke og samtidig tilførsel av "friskt" blod til hjernen (og andre organer) gjør godt takket være økt sirkulasjon. MASTERCARE er ikke bare selvbehandling mot ryggplager!

  Noen strekker ut ifølge hele øvelsesprogrammet. Andre kombinerer det å ligge stille en stund og deretter strekke ut for å få makseffekt i alle ledd i kroppen.

 • Er det ikke ubehagelig å ligge "opp og ned"?

  Nei. Den første gangen, kan det føles litt rart, men hele ideen, og prinsippet, med MASTERCARE er at det IKKE er "opp og ned" som i en vanlig traksjonsbenk. På MASTERCARE ligger du i 15 grader, en vinkel ved vilken musklene kan slappe av slik at traksjonsbehandling gir virkning, og som er så behagelig at man kan ligge så lenge og så ofte som nødvendig for å oppnå en god effekt.

 • Kan MASTERCARE brukes som en profesjonell behandlingsbenk og traksjonsbenk?

  At mange bruker MASTERCARE for egenbehandling er vel kjent. Det kan være på jobb eller hjemme, mot rygg/nakkeproblemer, eller som et forebyggende tiltak, eller rett og slett fordi det er så behagelig!

  Men MASTERCARE er også brukt med stor suksess som en behandlingsbenk i mange disipliner som fysioterapi, naprapati, kiropraktikk, etc. Mest erfaring har kanskje fysioterapeut Karin Timmermans som behandler opp til fem pasienter samtidig og som har gjort mer enn 35 000(!) behandlinger på MASTERCARE.

  Ryktet om mulighetene med MASTERCARE som et verktøy for profesjonell bruk sprer seg, ikke minst til USA der fysioterapeuter i Tulsa, Oklahoma nylig mottok både teoretisk og praktisk instruksjon av fysioterapeut Vicki Buchanan fra Regional PT, Inc., Oklahoma City og Karin Jansson fra MASTERCARE, Sverige, i samarbeid med Relax The Back i Oklahoma.

  Vi får stadig inn positive uttalelser fra fornøyde profesjonelle brukere, nå sist fra en amerikansk kiropraktor. Til deg som har faglig interesse, anbefaler vi også Karin Timmermans videopresentasjon.

  Selv den lille MASTERCARE brukes som en behandlingsbenk på reise hvor den ble brukt i f. eks "Paris-Dakar Rally" og til andre idretter som rugby der kroppen er utsatt for store påkjenninger og der det behøves behandling "på stedet".

 • Må du gjøre øvelser for å få effekt?

  Nei, det er ikke nødvendig, men du vil sannsynligvis raskt oppdage hvor behagelig det er, og den ekstra effekten du får fra bevegelsene.

 • Jeg har hatt mange problemer med ryggen min og er litt bekymret for å gjøre bevegelsene. Kan jeg starte "mykt" med MASTERCARE?

  Absolutt. Innled treningsperioden forsiktig og trapp opp suksessivt. Begynn med 2-3 min. Start med å ligge i 15 grader i 1 min, gå så tilbake til vannrett stilling. Hvil i 30 sek, ligg i 15 grader ca. 1 min igjen. Gjenta.

  Ligg i vannrett stilling en stund når du har gjort dine øvelser. Hvis du ligger i en slik stilling en stund, vil kroppen nyttiggjøre seg den blodgjennomstrømningen den fikk da du lå i 15 grader nedover. Hvis du tipper brettet tilbake til utgangspunktet presses alle strukturer sammen igjen.

  Begynn med en trening pr. dag i en uke. Vær lydhør for kroppens signaler. Det skal kjennes godt. Etter ca. en uke kan du begynne å bruke benken 2 ganger pr. dag.

  Etter en myk opptrapping vil du finne din ideelle treningsmengde, minst to ganger pr. dag, 5 - 10 minutter hver gang. (Man har påvist at personer med korsryggproblemer har blitt bedre med to treningstilfeller per dag.)

  Begynn med noen få øvelser. Gjenta bevegelsene en til flere ganger og hvil mellom hver gang. Gjør aldri noen øvelser som gjør vondt eller som kjennes ubehagelige.

  Ikke gjør øvelser rett etter et måltid eller om du har feber, er forkjølet, har hodepine eller øreverk.

 • Kan vi bruke MASTERCARE på vårt treningssenter?

  MASTERCARE er ideell ikke bare for ryggplager og leddene i rygg og nakke, men også for oppvarming eller avslapning etter en økt i treningsstudioet. Her er et brev fra en takknemlig bruker på Gold's Gym.

 • Kan MASTERCARE benyttes av rullestolbrukere?

  Det er nok avhengig av den bevegelsesevnen du har, og kanskje må du modifisere din MASTERCARE for å få den tilpasset din situasjon. Jerker Berg er rullestolbruker. Han har brukt MASTERCARE for det meste av tiden i 20 år.

 • Hva er forskjellen mellom den store MASTERCARE og den lille?

  Prinsippet ved alle MASTERCARE benkene, stor som liten, er det samme: en utstrekking av kroppen på et bevegelig brett som muliggjør trekkraft ved lav vinkel (15 grader), der kroppens muskler kan slappe av slik at intet "stritter imot"

  Det at ryggbrettet beveger seg, og at det er låst i vinkel, gjør også at man kan utføre strekkøvelser som gir en ekstra effekt på kroppen. Alt dette er felles for alle MASTERCARE.

  Forskjellen mellom en liten MASTERCARE og en stor er benas lengde, altså hvor høy benken er. Den store MASTERCARE er høyere og derfor lettere å komme på og av. Den kan også vinkles til 30 grader, hvilket egentlig er en spesiell vinkel (se nedenfor). At benken er høy/stor gjør det også enkelt f. eks. å massere en som ligger på den.

  Til sist, på den store MASTERCARE med spor for nesen (kun på visse modeller) kan man ligge med nesen ned, en stilling som er lettere å bruke hvis man har ryggsmerter og ønsker å utføre McKenzie strekkøvelser som kan være meget effektive.

 • Hvorfor er det også 30 graders vinkel på den store MASTERCARE?

  I motsetning til en vanlig traksjonsbenk har MASTERCARE et unikt bevegelig ryggbrett. Takket være det bevegelige brettet oppnås optimalt resultat ved 15 graders vinkel fordi man kombinerer muskelavslapning og passe trekkraft, ca. 26% av kroppsvekten. 30 graders helning skaper mer trekkraft, men samtidig mer anspenthet i kjernemuskulaturen.. Det verdsettes iblant av eliteidrettsutøvere, men for alle "vanlige" brukere er 15 grader det som gir optimal, dokumentert effekt.

 • Kan man bruke MASTERCARE etter å ha spist?

  Mange som har MASTERCARE på arbeidsplassen "stekker ut" i lunchpausen etter å ha spist. At det går bra beror på at vinkelen man ligger i bare er 15 grader. Det er viktig å huske på, som alltid, å lytte til kroppens signaler. Skulle du ikke føle deg bra når du strekker ut etter å ha spist, så skal du naturligvis ikke gjøre det!

 • Er det noen forskjell mellom den SVENSKE HELSEBENKEN og MASTERCARE?

  Nei, det er samme produkt. Lanseringen skjedde under navnet SVENSKE HELSEBENKEN men når budskapet om bedre rygghelse ble spredd utenfor Norden så ble det behov for et internasjonalt gangbart navn, MASTERCARE.

 • Hva er årsaken til ryggsmerter?

  Mye og gal løfting, for mye stillesitting, er grunner vi alle kjenner til, men hva med dårlig holdning? Dr. Claes Lenngerd og fysioterapeut Jeanette Soprani har veldig klare synspunkter på viktigheten av korrekt holdning.

 • Men kan MASTERCARE bidra til en bedre holdning...?

  Ja, faktisk. Ligg en stund og strekk ut på MASTERCARE. Når du går av, vil du føle deg både rettere og lengre. Den forbedrede holdningen er bekreftet av eksperter som Sara Meeks (USA) som blant annet var en av hovedtalerne på den internasjonale fysioterapeutkongressen i Melbourne 2005.

 • Jeg har ikke vondt i ryggen. Hvorfor anbefales jeg å bruke MASTERCARE?

  Det kan anbefales å bruke MASTERCARE forebyggende. Visse arbeidsskader oppstår ved monotone arbeidsoppgaver som for eksempel feilaktige løft m.m. I idretten kan skader oppstå på grunn av feilaktig belastning. Kroppen klarer ikke å restituere seg. Ved å bruke MASTERCARE forebyggende gjør at man avlaster muskler og ledd og tilfører næringsstoffer til ryggsøylen. På den måten unngår man unødige skader. Det er billigere å forebygge enn å reparere!

  Hvorfor bruke Mastercare 4-5 minutter daglig forebyggende når man ikke har rygglidelser? Man må ikke nødvendigvis ha vondt i ryggen for å bruke ryggbenken.

  • Man får en bedre holdning. Man forebygger risikoen for å bli lut i ryggen.
  • Slitasjen i alle ledd blir mindre.
  • Leddene får økt tilførsel av næringsstoffer og avfallsstoffene transporteres bort.
  • Man øker blodsirkulasjonen og får mer oksygen til hjernen når man ligger på benken med hodet nedover i 15 graders vinkel. Hjernen er kroppens største oksygenforbruker.
  • Det gjør godt med en 4-5 minutters minipause. Man stresser ned og får mer overskudd til dagens oppgaver.
  • Man forebygger mulig blodtrykkssykdom.
  • Strekking ved hjelp av tyngdekraften kan anses å være en betydelig behandlingsmetode for trening og rehabilitering av blodsirkulasjonen.
  • Man forebygger risikoen for mulige rygglidelser.

 • Hvilke helseproblemer kan MASTERCARE avhjelpe?

  Mer enn 25 års erfaring viser svært gode resultater ved følgende diagnoser: Bechterew, kyfose, lordose, rygginstabilitet, skivedegenerasjon/slitasje, skiveprolaps, skoliose, spondiolistese.

  Forskning pågår om påvirkning på hjerteflimmer. Les mer i studien "Autonomic influence on atrial fibrillatory process: head-up and head-down tilting" (Östenson et al)

 • Hvor lang tid tar det for å “få effekt” med MASTERCARE?

  Tiden det tar for å "få effekt" avhenger av mange faktorer, for eksempel hvor ofte du strekker ut på MASTERCARE, hvis du gjør strekkøvelser eller ikke, hvor smertene dine er, og hvor vanskelige de er, etc. Noen føler umiddelbar lettelse, men andre trenger litt mer tid.

  En god indikasjon er gitt i de videoer på hjemmesiden hvor brukere forteller om sine erfaringer, f.eks tiden det tok, effekten det hadde, etc. Se gjerne disse!:
  Distribusjonssenter med mange løft hver dag
  Tannklinikk: harde gulv og ofte bøyd arbeidsstilling

Stacks Image 32618
Stacks Image 32621
Stacks Image 32624
Stacks Image 32627

© Mastercare 2022