Tenk deg at ryggraden er som en kraftig spiralfjær. Spiralfjæren får sin funksjon fra mellomrommet mellom spiralene, jo lengre intervaller det er mellom dem, jo bedre vil fjæren bevege seg.

Spring_small


I ryggen, er det skivene mellom ryggvirvlene, som skaper en "fjæring", og som får kroppen til å bevege seg jevnt. Skivene består av et gelelignende materiale som er helt avhengig av næring og væske fra utsiden.

Næring og væske pumpes inn i skivene når ryggraden beveger seg. Hvis du ikke beveger deg nok i løpet av dagen, så får ikke skivene nok næring og væske.

Når væskemengden i skivene synker, så reduseres også avstanden mellom ryggvirvlene, og spinal stabilitet blir redusert. Dette kan igjen føre til at nervene kommer i klem. Resultatet er smerter.

Spine_209x300

Men tyngdekraften kan avlaste!

Girl_hanging_170x300


Vi vet alle hvor godt det kan være å strekke på kroppen og la tyngdekraften hjelpe til. Det er en gammel og naturlig metode for å lindre ryggsmerter. Men å henge i armene dine gir ikke den effekten du skulle tro.

Musklene rundt ryggraden spenner seg og dermed reduseres strekk og avlastning. Hengende opp ned, eller i en kraftig vinkel, får også kroppen til å spenne seg. Det oppleves av de fleste som ubehagelig, og den tiden man avlaster blir kortvarig og lite effektiv.


Not_upsidedown_300x200

MASTERCARE: effektiv avlastning for rygg og nakke uten ubehag

MASTERCARE strekkbenk er et svensk konsept, hvor naturlig avlastning gjennom tyngdekraften forenes med nordisk tankegang om trygghet og effektivitet.

MASTERCARE strekkbenk er ingen vanlig strekkbenkk: Takket være et unikt bevegelig ryggbrett så får man en optimal strekk ved en lav vinkel: ca 15 grader!

Mini_model3_300x150

Den lave vinkelen gjør det enkelt å slappe av, ingenting i kroppen ”stritter i mot”, og resultatet er en mer effektiv avlastning. Effektiv avlastning i en komfortabel posisjon gjør at du kan bruke din MASTERCARE oftere og lengre, noe som ytterligere forbedrer resultatene.

En annen unik løsning med MASTERCARE strekkbenk er at ryggbrettet kan låses i forskjellige vinkler. Dette gjør deg som bruker trygg. Dette er viktig for å kunne slappe av.


Mini_unfolded2
Disse to unike løsningene gir en viktig ”bonus effekt”: det bevegelige ryggbrettet og låsefunksjonen gjør det mulig å gjennomføre øvelser når du ligger på MASTERCARE strekkbenk. Disse ble utviklet av leger og fysioteraputer og kan varieres avhengig av om det er ryggsmerter i øvre del av ryggen, om det er vondt i siden av ryggen, om det er plager nederst i ryggen, om det er muskelsmerter i ryggen, etc.

Bevegelsene skaper også en pumpeeffekt til leddene. Væske og næring pumpes inn og avfallsprodukter pumpes ut – noe som i følge fysioterapeuter og leger er svært viktig.

Hvordan kan MASTERCARE hjelpe?

Det er vitenskaplig dokumentert at MASTERCARE strekkbenk kan redusere ryggplager og smerter i nakke, blant annet hos Volvo Aero i Trollhättan av Volvos egen bedriftshelsetjeneste og leger. Resultatet var bemerkelsesverdig, for å si det mildt: 50% reduksjon i smerte og 7,9 færre sykedager.
Dette anses å være et resultat av:

Avslappede muskler: Når du strekker ut ryggen på MASTERCARE strekkbenk slapper musklene av rundt ryggraden og du kan lett bli kvitt avfallsstoffer som forårsaker muskelsmerter.

Forbedret funksjon i leddene: MASTERCARE strekkbenk bidrar til å strekke leddene i nakke, rygg, hofter og knær, og motvirker effekten av langvarig stillesittende eller stående arbeid.

Redusert press på nervene: Når du strekker ut ryggen med MASTERCARE strekkbenk minsker du trykket på nerver som ligger i klem og reduserer smerten som det fører til.

Hjelper skivene til å motta næring og væske: Når du strekker ut ryggen i MASTERCARE strekkbenk hjelper du skivene med å få næring og væske som behøves for en god og smertefri ryggfunksjon.

Men fordelene er ikke begrenset til rygg og nakke. Når du ligger tilbakelent i MASTERCARE strekkbenk hjelper det også for sirkulasjonen i hovne ben og føtter.

Mange brukere forteller også om hvor mye mer våken og fokusert de føler seg etter noen minutter på MASTERCARE strekkbenk. Kanskje ikke så overraskende når hjernen er det organ som bruker mest oksygen. Når du ligger på MASTERCARE strekkbenk er det lettere for hjertet å pumpe oksygenrikt blod til hodet.

yoga17trsp80_600h
Stacks Image 32089
Stacks Image 32092
Stacks Image 32095
Stacks Image 32098

© Mastercare 2020